Долната камара на британския парламент одобри законови поправки в подкрепа

...
Долната камара на британския парламент одобри законови поправки в подкрепа
Коментари Харесай

Камарата на общините подобри еднополовите бракове и абортите в Северна Ирландия

Долната камара на английския парламент утвърди законови ремонти в поддръжка на еднополовите бракове и абортите в Северна Ирландия, ако в тази провинция не бъде образувано локално държавно управление до 21 октомври, съобщи Франс прес.

Северна Ирландия е без държавно управление от януари 2017 година и настоящите ѝ работи са ръководени от Лондон. Вчера депутати от Лейбъристката партия, главната опозиционна мощ във Англия, се възползваха от това, с цел да прокарат законови ремонти в Камарата на общините, макар опозицията на водещата северноирландска политическа мощ, Демократичната юнионистка партия, против смекчаването на нормативната уредба по тези въпроси.

За разлика от останалата част от Обединеното кралство, където абортът е легален от 1967 година, в Северна Ирландия изкуственото спиране на бременността е позволено единствено в случай че има риск за живота на майката. Нарушителите може да бъдат наказани на пожизнен затвор, в сходство със закон, датиращ от 1861 година

Еднополовите бракове, които са позволени в останалата част от Обединеното кралство, остават неразрешени в Северна Ирландия.

Сега законовите ремонти би трябвало да бъдат утвърдени от горната камара на английския парламент, Камарата на лордовете. Те няма да влязат в действие, в случай че в Северна Ирландия бъде образувано провинциално държавно управление до 21 октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР