Долната камара на британския парламент одобори правителствен законопроект, който слага

...
Долната камара на британския парламент одобори правителствен законопроект, който слага
Коментари Харесай

Лондон забранява свободното движение на работна ръка от ЕС

Долната камара на английския парламент одобори държавен законопроект, който поставя завършек на свободното напредване на работна ръка от Европейски Съюз от началото на 2021 година, оповестиха осведомителните организации. Той беше утвърден от 351 депутати, срещу гласоподаваха 252-ма. Опозиционните лейбъристи се оповестиха срещу наредбата, която съгласно тях ще прогони от Великобритания много задгранични служащи, взели участие на първа линия в битката с ковид.

Преходният интервал за Брекзит изтича на 31 декември т.г. и от януари следващата работниците от страните-членки на Европейски Съюз, както и от Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, няма да имат свободен достъп до трудовия пазар във Англия. " Законът ще играе жизненоважна роля в нашите проекти за бъдещото възобновяване на страната ", изясни министърът на вътрешните работи Прити Пател, представена от Би Би Си. 

Правителството разгласи проекти за въвеждането на точкова система за банкет на работна ръка от чужбина. Тази система ще даде преимущество на висококвалифицирани експерти. Тя обаче още не е утвърдена от Народното събрание.

Британската стопанска система е мощно подвластна от задгранична работна ръка, най-много от Източна Европа. Те работят главно в областта на селското стопанство, на сторителство и в здравния бранш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР