Долната камара на австрийския парламент прие днес поправки в закона

...
Долната камара на австрийския парламент прие днес поправки в закона
Коментари Харесай

Австрия ще събира по 840 евро от бежанците за убежище

Долната камара на австрийския парламент одобри през днешния ден ремонти в закона за правното състояние на непознатите жители, които ще разрешат на управляващите да ревизират наличието на мобилните устройства на мигрантите, да вкарват в ареста незаконните, които пренебрегват възбраната за престояване в Австрия, както и да взимат по 840 евро от бежанците, съобщи ТАСС, цитирайки организация АПА.

За стягането на закона единомислещо гласоподаваха депутатите от ръководещата коалиция на консервативната Народна партия и крайнодясната Партия на свободата.

Новите ремонти в закона за правното състояние на непознатите жители бяха създадени по самодейност на вътрешното министерство. През юни те бяха съгласувани с парламентарната комисия по външните работи. Сега австрийското Министерство на вътрешните работи ще разполага с компетенции да задържа незаконни мигранти и да ги арестува за период до шест седмици на съображение на неналичието у идващите мигранти на документи, разрешаващи престояване в Австрия.

Освен това правоохранителните органи би трябвало да получат достъп до мобилните телефони на мигрантите за сверяване на данни и за инспекция на маршрута, по който са пристигнали в Европейския съюз, с цел да може гладко да бъдат отпращани нарушителите на Дъблинското съглашение. От бежанците ще бъдат изисквани или пък ще се удържа по едно и също време с изплащането й обществената помощ от 840 евро като такса за даването на леговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР