Долната камара на австрийския парламент одобри вчера поправки в закона

...
Долната камара на австрийския парламент одобри вчера поправки в закона
Коментари Харесай

Австрия забранява носенето на ислямски забрадки в началните училища

Долната камара на австрийския парламент утвърди през вчерашния ден ремонти в закона за образованието, с които се не разрешава носенето на ислямски забрадки в началните учебни заведения, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Според Австрийската телеграфна организация мярката е била подкрепена от депутати от ръководещата коалиция на Австрийската национална партия (АНП) на канцлера Себастиан Курц и Австрийската партия на свободата (АПС). Промените са били подкрепени и от двама опозиционни депутати.

АНП призна, че е евентуално новата възбрана за носене на ислямски покривала за глава да бъде оспорена пред Конституционния съд.

Депутатите от ръководещите партии означиха, че управляващите са отправили явен сигнал против политическия ислям и нарушаването на правата на дамите и девойките.

Новите ремонти не разрешават носенето на облекла с идеологически или набожен темперамент, които закриват главата и по-специално "прикриват напълно или отчасти косата ". Целта е да бъдат предпазени от дискриминация ислямските девойки на възраст до 11 години и да се подсигурява естественото им развиване.

Законът не визира носенето на кипа, на сикхски тюрбан или на медицински превръзки.

Предишното държавно управление на Австрия забрани носенето на ислямско покривало в съда, в учебни заведения и на други публични места. Полицаи, съдии, магистрати и прокурори нямат право да носят ислямски забрадки, напомня АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР