Долната камара на американския Конгрес гласува затягане на икономическите санкции

...
Долната камара на американския Конгрес гласува затягане на икономическите санкции
Коментари Харесай

САЩ с нови санкции срещу Русия, Москва отвърна

Долната камара на американския Конгрес гласоподава стягане на икономическите наказания против Русия, Иран и Северна Корея. Мнозинството, което включва представители и на републиканците, и на демократите, взе решението макар възраженията на президента Доналд Тръмп.

За да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде утвърден и от Сената, горната камара на законодателния орган, както и да бъде подписан от президента Тръмп.

Как Русия промени разпоредбите на международната игра

Готви ли се Русия за война

“Ръждясалата” съветска войска софтуерно изненада Запада

Към момента от Белия дом декларират, че президентът не е решил дали да подпише мярката и тя първо ще бъде проучена. Законопроектът на процедура лимитира опцията Тръмп да постанова несъгласие върху към този момент въведени наказания, а наред с това вкарва нови наказателни ограничения против Русия, Иран и КНДР.

Ако текстовете влязат в действие,

американският президент няма да може едностранно да облекчава наказания,

без единодушието на конгресмените.

Все още не е ясно по кое време Сената ще прегледа новия план за наказания. От Белия дом оповестиха, че чакат оконочателния вид от Конгреса и че изследват законопроекта.

По време на предизборната си акция Доналд Тръмп защитаваше концепцията за възстановяване на връзките с Русия и вероятно понижаване на икономическите наказания против Москва.

House defies Trump in vote to slap new sanctions on Russia: https://t.co/EhFWXNixQn pic.twitter.com/zaRmAK48Je
— Reuters Top News (@Reuters) July 25, 2017
Не такава е обстановката с Иран. Администрацията на предходния президент Барак Обама реализира стопляне на връзките с Ислямската република, учредено и на договорката за нуклеарното разоръжаване на близкоизточната страна. Тръмп е съперник на съглашението.

Стъпка към очистване на вероятностите за нормализация в връзките сред Съединени американски щати и Русия

По този метод дефинира плана за нови глоби зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

"Вашингтон е източник на заплаха. Трябва да разбираме това и да действаме съгласно това схващане - премерено, рационално и умерено ", съобщи Рябков, като добави, че Русия не може да остави сходни дейности без отговор.

Новите американски наказания могат да срещнат съперници и в Европейски Съюз,

пишат съветски медии.

Причината е, че те могат да доведат до санкции за европейски компании, които партнират на съветската държавна "Газпром " при градежа на газопроводи като "Северен поток-2 ".

Speaks volumes that first major bipartisan bill coming out of Congress - Russia, Iran & North Korea sanctions - reins in @POTUS authority. pic.twitter.com/6fIVQ9E1fw
— Bill Pascrell, Jr. (@BillPascrell) July 25, 2017
"Законопроектът може да изправи Европа пред избор: или да съблюдава американския закон, или да въплъти своите ползи и показа в личен пакет от наказания. Тогава американската дипломация ще има по-малко благоприятни условия за сделки, тъй като ще бъде обвързана със своя закон ", разяснява шефът на Американската комерсиална камара в Русия Алексей Родзянко.

Според бизнес аналитикът Кирил Яковенко, глобите целят да поддържат шистовия рандеман на газ в самите Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР