Долна Митрополия. В ситуацията в Габрово няма място за саморазправи

...
Долна Митрополия. В ситуацията в Габрово няма място за саморазправи
Коментари Харесай

Министър Красимир Каракачанов: В ситуацията в Габрово няма място за саморазправи и за създаване на излишно напрежение

Долна Митрополия. В обстановката в Габрово няма място за саморазправи и за основаване на ненужно напрежение. Това сподели в отговор на журналистически въпрос вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Каракачанов е в Долна Митрополия във връзка днешния празник на авиацията и космонавтиката 12 април. " С Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) имаме опция да възстановим статута на България като страна, която образова и дава опция да се усвоява тази комплицирана, само че доста благородна специалност - авиационната. Амбицията ми е идната седмица решението за откриването на Висшето военновъздушно учебно заведение да бъде гласувано в Комисията по защита, по-следващата - и в Народното събрание. С бюджета за идната година, от 1 януари 2020 година ВВВУ „ Георги Бенковски “ да възвърне своя статут ", сподели още министърът на защитата. Той благодари за поддръжката за възобновяване на учебното заведение, която е получил от управлението на Военновъздушни сили и от цялата авиационна общност, както и от локалната общност в Плевен и района.
„ Ще продължим да вършим всичко допустимо за издигане престижа на Въоръжените сили на Република България, включително и на Военновъздушните сили. От вас желая да имате същия хъс, религия и обич към България, които имаха първите наши бойни летци, и същата воля и предпочитание за победа, които имаше първият наш космонавт “ - с тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към курсантите и преподавателите от Факултет „ Авиационен “.
По-късно пред публицисти той уточни, че още през 2018 година са отпуснати средства за ремонт въз основата и този развой ще продължи. " Първоначално висшето учебно заведение ще разчита на фрагментите от факултета, само че в бъдеще ще е належащо да нарасне преподавателският състав ", уточни министърът. Той дефинира като „ незаслужено “ решението преди време това висше учебно заведение да бъде закрито и акцентира, че то е належащо както за подготовката на бойните водачи, по този начин и за потребностите на гражданската авиация, техническия състав и други
„ Правим всичко допустимо да съхраним авиационния капацитет, да го развиваме и да подсигуряваме бъдещето на българските Военновъздушни сили “, сподели генерал-майор Цанко Стоков, пълководец на Военновъздушни сили, в словото си при откриването на летателния ден. „ С горделивост можем да обърнем взор обратно, защото България има важен принос за развиването на авиацията и космонавтиката в световен мащаб “, акцентира командирът на Военновъздушни сили.
„ Военната специалност става по-атрактивна и в последните 2 години има по-голям приток от искащи “, сподели още пред публицисти министърът на защитата. " Необходимо е още време и работа, с цел да заеме тази специалност мястото, което й се поставя в българското общество. Повишен е ползата към образование във военните висши образователни заведения и те стават желани и от младежи, които имат други възможности да изберат други огромни университети. Много от военните специалности обаче са комплицирани и изискват доста повече знания, по тази причина голям проблем е ниското равнище на подготовка в междинните учебни заведения ", уточни министър Каракачанов.
Откритият летателен ден събра стотици посетители, в това число и от прилежащи обитаеми места. Той стартира с прекосяването на два самолета МиГ-29 от авиобазата в Граф Игнатиево. На образователните самолети „ Пилатус “ и L-39 курсанти и инструктори извършиха комплицирани маневри, които са част от подготвителните им стратегии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР