Долна Митрополия. Народните представители от Комисията по отбрана проведоха изнесено

...
Долна Митрополия. Народните представители от Комисията по отбрана проведоха изнесено
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов в Долна Митрополия: Важното е, че от 1 януари 2020 г. България ще има свое Висше военновъздушно училище

Долна Митрополия. Народните представители от Комисията по защита организираха изнесено съвещание в Долна Митрополия във факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ В. Левски “. Депутатите изслушаха заместник-командира на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев, който приказва по тематиката „ Изграждане на взаимоотношението сред Военновъздушни сили и ВВУ – справедлива нужда и благоприятни условия за реализация “. Заместник-началникът на НВУ „ В. Левски “ по Военновъздушни сили полк. доктор инж. Ивайло Ангелов срещна депутатите с проекта и практическите стъпки за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Членовете на Комисията по защита разговаряха с персоналния състав във факултет „ Авиационен “ и разгледаха учебно-материалната база, където се образоват курсантите.
Извървяхме дълъг път, само че значимото е, че от 1 януари 2020 година България ще има свое Висше военновъздушно учебно заведение, съобщи ген. Константин Попов в Долна Митрополия. Това, което зависи от Народното събрание, е направено, поддръжка за възобновяване на школата в Долна Митрополия са декларирали и министър председателят, и държавното управление, означи пред публицисти ръководителят на парламентарната комисия по защита.
Необходима е движеща мощ и по тази причина ми се желае силата, с която беше обещано началото, да я видя тук, тъй като единствено по този начин ще можем да притеглим качествени и стимулирани фрагменти, от които българските военновъздушни сили (ВВС) имат потребност, разяснява ген. Константин Попов. Бъдещето на Военновъздушни сили е обвързвано с хората, които ще излязат отсам и нашата огромна цел е да създадем българска авиационна школа, добави още той.
По думите на ръководителя на Комисията по защита придобиването на аероплан Ф-16 е огромно предизвикателство. На въпрос за договорката за самолета ген. Константин Попов отговори: „ Това, че договорката е необратима, е отлично. Армията се нуждае от постоянна и ясна посока за години напред. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР