Доларът запазва позициите си днес, след като индексите на Уолстрийт

...
Доларът запазва позициите си днес, след като индексите на Уолстрийт
Коментари Харесай

Ето какво се случва с петрола на фона несигурността около преговорите на ОПЕК

Доларът резервира позициите си през днешния ден, откакто показателите на Уолстрийт се изстреляха до рекордни равнища, на фона на маркирания напредък към данъчната промяна в Съединени американски щати.

В същото време биткойнът проби равнището от 10 000 $, като апетитът за цифрови валути не демонстрира признаци на намаляване.

На азиатските пазари нямаше такова вдъхновение, като повода за това бяха следващата ракета, изстреляна от Северна Корея, и опасенията към пониженията при китайските акции в последно време.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира леко покачване, до момента в който китайският показател на сините чипове CSI300 отстъпи с 0.5%.

Сред по-добре представящите се показатели бяха японският Nikkei (+0.4%) и австралийският главен показател (+0.7%).

Перспективите за понижаване на налозите в Съединени американски щати наподобява се усъвършенстваха, откакто републиканците в Сената прокараха проектозакона си през значима комисия, което значи, че гласуването му в Сената може да бъде планувано още за четвъртък, макар че някои елементи към законодателната смяна към момента не са конкретизирани.

Вчера в чуване пред Сената Джером Пауъл, чиято номинация за ръководител на Федералния запас бе доказана, съобщи, че предпоставките за повдигане на лихвите през декември са налице, само че избегна коментар върху предложенията за данъчни промени.

Пауъл също по този начин загатна за по-мек метод във връзка с банковите регулации, заявявайки, че актуалните правила към този момент са задоволително строги.

В резултат на това, финансовият бранш в показателя S&P скочи с 2.6%, което бе най-голямото еднодневно нарастване от 1 март насам.

Това оказа помощ на Dow Jones да нарасне с 1.09%, до момента в който S&P 500 се увеличи с 0.99%, а Nasdaq добави 0.49%.

За позитивните настройки способстваха и изнесените данни, които демонстрираха, че потребителското доверие в Съединени американски щати скача до близо 17-годишен връх през ноември, до момента в който цените на жилищата нарастват внезапно през септември, което би трябвало да поддържа потребителските разноски.

Всичко това оказа помощ на $ да възвърне част от позициите си. Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, остана без смяна на равнище от 93.233 пункта - надалеч от двумесечното дъно от 92.496 пункта, достигнато в понеделник.

Доларът нарастна до 111.57 по отношение на йената и се отдалечи от 10-седмичното дъно от 110.85. В същото време еврото отстъпи до 1.1844 $.

Британският паунд се стабилизира, откакто преди този момент скочи, на фона появилата се в медиите информация, че Англия и Европейски Съюз са постигнали съглашение по отношение на разноските към брекзит, което може да докара до пробив в договарянията.

Паундът за последно се разменяше на равнище от 1.3366 $, откакто през вчерашния ден падна до 1.3222.

Всички валути обаче бледнеят, спрямо виртуалната валута биткойн, която нарастна до рекордните над 10 000 $ на няколко разнообразни тържища.

Според Coindesk, достигнатият връх е 10 044.29 $, което значи, че растежът за последния месец е към 63%. На друга огромна платформа - BitStamp, биткойнът се търгуваше на равнище от 9 999 $.

На суровинните пазари петролът поевтинява, на фона несигурността към договарянията на ОПЕК за удължение на рестриктивните мерки в производството. В същото време, петролните ресурси на Съединени американски щати означиха неочакван растеж.

Щатският лек недопечен нефт поевтиня с 28 цента, до 57.71 $ за барел, до момента в който петролът от сорта брент изгуби 35 цента, до 63.26 $ за барел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР