Доларът в сряда се стабилизира и се търгува без особена

...
Доларът в сряда се стабилизира и се търгува без особена
Коментари Харесай

Доларът е стабилен

Доларът в сряда се стабилизира и се търгува без особена динамичност по повод кошницата от главните международни валути на фона на понижението на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати и в очакване протокола от януарското съвещание на Федералния запас.

Но въпреки всичко американската валута нараства по отношение на японската, доколкото повишаващият се вкус към риска у вложителите понижи търсенето на безвредни активи, какъвто и йената.

Днес сутринта доларът повишава курса си във връзка с йената с 0,2 % до 110,84 йени от 110,63 йени в края на търговията ъв вторник.

Преди това американската валута също поскъпваше, откакто шефа на Японската централна банка сподели, че регулаторът е подготвен да ускори ограниченията за парично стимулиране, в случай че внезапното повишаване на националната валута вреди на стопанската система.

Доходността на 10-годишните държавни облигации на Съединени американски щати във вторник внезапно се намали, достигайки 11-дневен внимание в очакване публикуването на протокола от последното съвещание на Фед. Инвеститорите разчитат, той да им разреши да схванат, до каква степен са уверени в своето решение членовете на регулатора да създадат пауза във повдигането на главните лихвени ставки.

Общата валута при започване на днешната търговия се разменя по $1,1339 за едно евро спрямо $1,1341 при закриване на сесията във вторник.

Стойност на европейските пари се повишава с 0,18% - до 125,68 йени за евро от 125,45 йени ден по-рано.

Британският фунт стерлинг през днешния ден губи от цената си 0,1 % до $1,305 за един паунд след подема при започване на днешната търговия до двуседмичен пик в равнището в $1,3077.

Китайският юан нараства във връзка с американската валута с 0,5%, до най-много за две седмици - 6,7270 юана за един $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР