Доларът в началото на валутната търговия в понеделник се понижава

...
Доларът в началото на валутната търговия в понеделник се понижава
Коментари Харесай

Доларът поевтинява

Доларът при започване на валутната търговия в понеделник се намалява по отношение на кошницата от главните негови валути - съперници, дружно с намаляването на интереса към безвредните активи " тихи пристанища ".

Това става заради усилване на апетита към риска на вложителите, обвързвано с позитивните упования за подписване на комерсиална договорка сред Вашингтон и Пекин. Съобщено бе за напредък на договарянията за превъзмогване на комерсиалните спорове през предходната седмица. Сега договарянията не престават във Вашингтон и в случай че Съединени американски щати и Китай не сключат договорка до 1 март, влизат в действие по-високите вносни мита за китайски артикули на сума над 200 милиарда $.

Австралийският $, считан за една от така наречен " суровинни валути " през днешния ден сутринта се повишава до $0,7149 след подема от 0,48 % в петък. Новозеландският $ също нараства - с 0,2 % до $0,6879.

Японската валута се повишава по отношение на американската с 0,1 % до 110,55 йени за един $.

Еврото през днешния ден сутринта нараства с 0,1 % до $1,1305 от $1,1296 при закриване на търговията в петък, откакто се понижаваше две седмици.

Днес цената на общата валута се покачва и във връзка с японската с 0,18% и е 125,01 йени аз едно евро.

Фунтът стерлинг през днешния ден също нараства по отношение на $ - до $1,2911 спрямо $1,2889 за един паунд в петък. Британската валута се повишава и към общите пари на еврозоната - до 1,1416 евро за фунт при 1,1410 евро за паунд при закриване на валутната търговия в края на предходната седмица. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР