Доларът в началото на валутната търговия в четвъртък се задържа

...
Доларът в началото на валутната търговия в четвъртък се задържа
Коментари Харесай

Валутният пазар е предпазлив на фона на геополитическите рискове

Доларът при започване на валутната търговия в четвъртък се задържа над триседмичния най-малко, доближат в сряда. Инвеститорите резервират предпазливостта си поради неопределеността по повод напредъка в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

В същото време фунтът стерлинг укрепва за сметка на вярата, че рисковете за излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка понижават.

Публикуваните през днешния ден данни за промишлената интензивност в Китай и Япония не оправдаха упованията, което е още едно удостоверение, че 7-седеммесчните търговски разногласия сред Вашингтон и Китай оказват негативно въздействие върху световната стопанска система.

Юанът нараства с 0,1% по отношение на $. Съединени американски щати и Китай реализираха значителен напредък в договарянията, само че двете страни следва да обсъдят и се спогодят по още доста общи и конктрени въпроси, преди да подпишат съглашение.

Подкрепа за $ дава изострилото се напрежение сред Пакистан и Индия, каращо доста вложители " да превключат на режим търсене на активи - убежища ".

Слабите данни за Китай забавиха растежа на така наречен " суровинни валути ", включително на австралийския $.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя по отношение на американската по $1,1372 за едно евро спрямо $1,1370 за евро в края на търговията в сряда.

Стойността на европейската валута спадна във връзка с японската до 125,90 йени за едно евро при 126,20 йени ден преди този момент.

За един $ през днешния ден сутринта на пазара дават 110,71 йени при 111 йени в сряда.

Британският министър председател Тереза Мей предложи във вторник на законодателите да решат посредством гласоподаване: излиза ли страната от Европейски Съюз без договорка или не.

Фунтът стерлинг през днешния ден леко се намалява до $1,3302. Ден по-рано - в хода на търговията в сряда курсът на паунда се повиши до $1,3351.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР