Доларът удържа в началото на валутната търговия в сряда двуседмичния

...
Доларът удържа в началото на валутната търговия в сряда двуседмичния
Коментари Харесай

Еврото и паундът леко се покачват, но доларът удържа двуседмичен пик

Доларът удържа при започване на валутната търговия в сряда двуседмичния си пик. Безпокойството поради комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай подтиква растежа на така наречен " валути - убежища ".

В същото време вложителите чакат от Федералния запас сигнали за темповете на по нататъшното повишение на главната рента в Съединени американски щати. Във фокуса на тяхното внимание е днешното изявление на ръководителя на Фед, Джеръм Пауел, и публикуването в четвъртък на протокола от последното съвещание на регулатора. Очаква се американската централна банка да повиши лихвените ставки с 25 базисни пункта през декември.

Днес сутринта доларовият показател, който следи динамичността на американски валута по отношение на кошница от 6основни международни валути, напълно леко се намалява с 0,01 % до 97,361 пункта.

Устойчивостта на $ е обвързвана и с рисковете преди срещата на Г 20 в Аржентина, в чийто рамки е планувана среща на Доналд Тръмп с китайския му сътрудник Си Дзинпин, отбелязва Ройтерс.

Тръмп обаче назова малко евентуална вероятността да извърши молбата на Китай да изчака с повишението на митата върху вноса на китайски артикули. Всичко това подтиква нараснало търсене на безвредни валути, за каквито се считат йената и $.

Днес сутринта курсът на японската валута по отношение на американската леко спада - с 0,09% до 113,87 йени за $.

Еврото леко нараства във връзка с $ - с 0,09% до $1,1299 спрямо $1,1289 при закриването на вчерашната тръговия. Но за последните няколко сесии общата валута загуби 1,5 % от цената си на фона на неприятни сигнали за стопанската система на еврозоната и проблемите на Европейска комисия с бюджета на Италия за 2019 година.

Британският фунт стерлинг се повишава въпреки и едва - с 0,06% до $1,2755 при курс $1,2747 ден по-рано. Към общата валута през днешния ден сутринта паундът е постоянен и се търгува на равнище 1,1289 евро за фунт спрямо 1,1292 при закриване на валутната търговия във вторник. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР