Доларът се търгува във вторник без значима динамика, но все

...
Доларът се търгува във вторник без значима динамика, но все
Коментари Харесай

Еврото се понижава заедно с икономиката на еврозоната

Доларът се търгува във вторник без значима динамичност, само че въпреки всичко укрепва по отношение на еврото, йената и фунта стерлинг. Общата валута изгубва набраното през предходната сесия преимущество, доколкото вложителите още веднъж насочиха вниманието си върху положението на стопанската система в еврозоната и политиката на Европейската централна банка.
Интересът на валутните трейдъри е наесен и към публикуването в сряда на протокола от последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати през януари. Експертите разчитат, протоколът да им разреши да схванат, до каква степен са уверени в своето решение членовете на регулатора да "проявят самообладание " в проектите си за по нататъшно повдигане на лихвата, написа Bloomberg.
Общата валута през днешния ден сутринта поевтинява по отношение на американската до $1,1296 за едно евро спрямо курса от $1,1311 при закриване на търговията в понеделник. Вчера еврото се повиши с 0,16 %, отскачайки от тримесечния си миниум в равнището $1,1234.
Стойността на английския фунт стерлинг във връзка с американската валута ден сутринта спад до $1,2902 за паунд от $1,2924 в понеделник.
Днес на пазара за едни $ дават по 110,66 йени при 110,62 йени ден по-рано.
П отношение на японската валута еврото поевтинява до 125 йени спрямо 125,11 йени за едно веро в понеделник.
Очаква се управлението на ЕЦБ на съвещанието си на 7 март да намали прогнозите си растежа на Брутният вътрешен продукт и инфлацията в еврозоната на фона на най-значителното за последните пет годни закъснение на стопанската система в района.
Доходността на държавните облигации на страните от еврозоната, изключително на Германия, се намалява поради влошените вероятност за стопанската система, което дава отражение и върху курса на еврото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР