Доларът се приближи до седмичен минимум по отношение на другите

...
Доларът се приближи до седмичен минимум по отношение на другите
Коментари Харесай

Доларът е под натиск поради намеренията на Фед

Доларът се приближи до седмичен най-малко във връзка с другите съществени валути в петък, откакто Федералният запас на Съединени американски щати загатна за намаляване на главната рента, с цел да поддържа икономическия напредък.

Спадането на доходността на 10-годишните държавни облигации под 2 на 100 и растежът в цената на златото до съвсем 6-годишен най-много, съгласно анализаторите, може да доведат до нескончаем напън върху американската валута.

От друга страна сигналите за намаляване на паричнокредитната политика в Съединени американски щати провокира същинска еуфория на фондовите тържища и в търсенето на по-рискови активи. Американският боров показател за необятния пазар S&P 500 на този пон обнови историческия си най-много.

Пазарите чакат три намаления на базовата ставка до края на тази година, започвайки от идващото съвещание на Фед през юли.

В същото време вложителите се вълнуват, ще съумеят ли Съединени американски щати и Китай да урегулират комерсиалните си разногласия по време на срещата на G20 в Осака идната седмица. Повечето анализатори обаче считат, че възможностите за това не са изключително огромни.

За седмица доларът загуби от цената си 1,2% във връзка с йената, което стана най-голямото му намаляване от края на март насам.

В началото на валутната търговията в петък доларът е постоянен във връзка с еврото. Сутринта общата валута се търгува по $1,1293 за евро, както и в края на сесията в четвъртък.

Спрямо японската валута европейската коства в това време 121,08 йени за едно евро при курс 121,17 йени ден преди този момент.

Днес на пазара за едни $ дават по 107,22 йени спрямо 107,30 йени в четвъртък.

Фунтът стерлинг се търгува по $1,2697 за паунд по отношение на $1,2702 в края на вчерашната валутна търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР