Доларът се повиши и в петък, доближавайки многоседмичния си максимум

...
Доларът се повиши и в петък, доближавайки многоседмичния си максимум
Коментари Харесай

Индексът на долара се повишава в петък

Доларът се увеличи и в петък, доближавайки многоседмичния си най-много по отношение на множеството съществени валути, защото нарасналите опасности от политическото напрежение към китайско-американската комерсиална война покачиха неговия искра за вложителите.

В азиатската търговия американският $ беше постоянен към 107.75 йени, покрай едноседмичен пик, и се увеличи по отношение на общата европейска валута до 1.0916 $. Единната европейска валута се намали до ново двугодишно дъно поради все по-слабите стопански вероятности за еврозоната.

Британският паунд се намали до 1.22325 $ в четвъртък, което е покрай двуседмично дъно, откакто договарящият за Европейския съюз по Brexit съобщи, че Англия към момента не е предложила „ законови и оперативни " оферти за съглашение за излизане от съюза. В азиатската търговия английската валута се сви до 1.2325 щатски $.

Индексът на $, който мери съотношението му по отношение на кошницата от шестте съществени международни валути, набъбна за една нощ до най-високата си стойност от 3 септември и се задържа покрай това равнище в петък от 99.215 пункта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР