Доларът се понижава в началото на валутната търговия спрямо еврото,

...
Доларът се понижава в началото на валутната търговия спрямо еврото,
Коментари Харесай

Доларът поевтинява спрямо всички основни валути

Доларът се намалява при започване на валутната търговия по отношение на еврото, фунта стерлинг и на практика към всички съществени валути на фона на предварителните резултати от междините избори ва Конгреса на Съединени американски щати. Според тях демократическата партия ще получи превес в Долната камара, а републиканците затвърждават болшинството си в Сената.
Редица анализатори показват, че сложилата се обстановка в Конгреса може краткотрайно да затрудни $, доколкото контрола на демократите върху долната камара ще докара до усложнения и дори отвод от политиката, която стимулираше растежа на облагите на фирмите.
Общата валута през днешния ден сутринта леко нараства по отношение на американската до $1,1436 за едно, само че не съумя да задържи максимума си за сесията в равнището $1,1473 за евро.
Към йената доларът се намалява до 113,21 йени, като в хода на търговията японската валута дори стигаше курс от 112,95 йени за $.
Британският фунт стерлинг нараства с $1,3117 и се намира покрай триседмичен връх в равнището $1,3142.
Наблюдатели считат, че Тръмп може да оцени успеха на демократите в камарата на представителите като ограничение на неговата власт и да реагира на това с нов поток от популистки ограничения. И в това се крие най-големият риск - да вземем за пример да втвърди позицията си във връзка с Китай.
Индексът на валутите на разрастващите се страни MSCI Emerging Markets FX се трансформира едва. Инвеститорите се притесняват от следствията от изборите в Съединени американски щати и тяхното въздействие върху разрастващите се страни посредством комерсиалната политика на Съединени американски щати и дейностите на Федералния запас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР