Доларът се понижава умерено спрямо две от основните световни валути

...
Доларът се понижава умерено спрямо две от основните световни валути
Коментари Харесай

Паундът и еврото поскъпват

Доларът се намалява умерено по отношение на две от главните международни валути - еврото и паунда, а се повишава към йената в хода на търговията в сряда сутринта. Трейдърите наблюдават връзките сред Съединени американски щати и Китай и правят оценка изказванията на водачите на Федералната аварийна система (Фед).

Преди това йената се увеличи внезапно заради търсенето на защитни активи, скочило заради нов кръг от напрежение сред Съединени американски щати и Китай. Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси дойде в Тайван във вторник вечерта, макар предизвестията от китайска страна, че сходно посещаване е нежелателно.

Посещението на Пелоси в Тайван беше съществено нарушаване на правилата на " обединен Китай " и установяването на дипломатически връзки сред Китай и Съединените щати, съществено засегна политическата основа на китайско-американските връзки, по отношение на това Пекин остро стачкува, се сподели в изказване на китайското външно министерство.

Междувременно няколко членове на управлението на Федералния запас на Съединени американски щати в свои изявления показаха подготвеност да продължат да стягат паричната политика, макар спада в американската стопанска система. По-специално, ръководителите на банките на Федералния запас на Сан Франциско, Чикаго и Сейнт Луис приказваха за нуждата от по-нататъшно нарастване на лихвените проценти.

Към 10:30 часа българско време общата европейска валута нараства по отношение на американската с 0,32% и се търгува по $1,0189 за едно евро спрямо $1,0166 за евро при затварянето на пазара във вторник.

Стойността на английската лира стерлинг се повишава с 0,43% до $1,2202 за един паунд по отношение на $1,2170 за паунд в края на предходната сесия.

По отношение на японските пари щатската валута нараства с 0,10%, до 133,20 йени за $, по отношение на 133,17 йени за $ ден по-рано.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), пада по време на днешната търговията с 0,05%. По-широкият показател WSJ Dollar загуби 0,14%от цената си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР