Доларът продължава да се понижава спрямо еврото, йената и паунда

...
Доларът продължава да се понижава спрямо еврото, йената и паунда
Коментари Харесай

Еврото и паундът продължават да поскъпват

Доларът продължава да се намалява по отношение на еврото, йената и паунда в хода на валутната търговия в сряда сутринта след внезапен спад и предходния ден. Натиск върху американските пари оказват упованията на пазарните участници, че Федералният резерв може да забави повишението на главния лихвен % в близко бъдеще на фона на по-ниска инфлация и проблеми в стопанската система на Съединени американски щати.

Миналата седмица ръководителят на Федералната аварийна банка (FRB) на Сан Франциско Мери Дейли сподели, че Централната банка на Съединени американски щати би трябвало да стартира да разисква въпроса за закъснение темпа на повишение на главния лихвен %. Това е значимо, защото Федералният запас не желае да стяга прекалено много политиката, тъкмо както не желае повишението на лихвите да е незадоволително, с цел да овладее инфлацията, сподели тя.

Както стана известно в сряда, Централната банка на Япония усили покупките на държавни облигации, с цел да резервира доходността им в целевия си диапазон. Централната банка предложи назад изкупуване на 10-годишни и 25-годишни облигации на стойност 350 милиарда йени, със 100 милиарда йени повече от авансово плануваното.

Към 10:35  часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,46% - до 1,0007 $ за едно евро спрямо 0,9966 $ за евро при затварянето на търговията във вторник.

По отношение на японската валута щатският $ поевтинява с 0,40% до равнище на размята от 147,44 йени за едни $ при 147,93 йени за долар в края на вчерашната сесия.

Британската лира стерлинг през днешния ден сутринта се повишава с 0,80% до $1,1546 за един паунд спрямо $1,1472 за паунд при закриване на предходната сесия.

Индексът ICE показател, показващ динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден остава на практика неизменен. Във вторник индикаторът падна с към 1%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР