Доларът поевтиня до най-ниския си курс от над три години

...
Доларът поевтиня до най-ниския си курс от над три години
Коментари Харесай

Доларът удари 3-годишно дъно

Доларът поевтиня до най-ниския си курс от над три години по отношение на кошница валути през днешния ден, насочвайки се към най-голямата седмична загуба от две години, осведоми Ройтерс.

Американската валута тази година е под натиска на редица фактори, в това число опасения, че Вашингтон може да се стреми към тактика на по-слаб $. Доверието на вложителите е разтърсено и от засилващите се паники от бюджетния недостиг и недостига по настоящата сметка на Съединени американски щати, който се чака да нарасне до близо 1 трлн. $ през 2019 година на фона на увеличаващите се държавни разноски и намаляването на корпоративния налог.

Доларовият показател по отношение на кошница от шест други водещи международни валути се намали до 88,253 пункта - най-ниското равнище от декември 2014 година. Индексът е напът тази седмица да регистрира спад от 2 на 100 при най-голямото си седмично намаляване от февруари 2016 година.

Британската лира пък през днешния ден може да завърши с най-хубавото седмично показване по отношение на $ от септември.

Лирата нарастна с 0,1 на 100 до 1,4119 $, откакто по-рано доближи най-много от 1,4145 $ в азиатската сесия. Спрямо еврото английската лира остана без смяна при курс 88,77 пенса за евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР