Доларът леко поскъпва към йената и е относително стабилен спрямо

...
Доларът леко поскъпва към йената и е относително стабилен спрямо
Коментари Харесай

Паундът се държи уверено на двумесечен максимум

Доларът леко нараства към йената и е релативно постоянен по отношение на еврото и фунта при започване на валутната търговия в петък. Нарастващият оптимизъм във връзка напредъка в комерсиалните договаряния сред Вашингтон и Пекин спомага за увеличаване на апетита към риск на пазарите.

Настроението на вложителите се поддържа от известие в The Wall Street Journal, че финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин преглежда намаляване на митата върху китайските артикули, въпреки представител на ведомството по-късно да опроверга тази иннформация.

Заместник-председателят на Държавния съвет на Китай, Лю Хе в края на януари ще дойде в Съединени американски щати за присъединяване в нов кръг договаряния за урегулиране на комерсиалните спорове сред двете най-големи стопански системи в света, оповестява Reuters.

Днес сутринта курсът на американската валута по отношение на японската се подвига с 0,12% и е 109,34 йени за един $ при 109,26 йени в четвъртък.

Еврото се търгува без внезапни съмнения на равнище $1,1393 спрямо $1,1389 при закриване на вчерашната сесия.

Общата валута се повишава по отношение на японската до 124,57 йени за едно евро от 124,44 йени ден по-рано.

Спрямо доларът, фунтът стерлинг се търгува без блестящо изразена динамичност на равнище $1,2982, задържайки се покрай двумесечния си пик - $1,3001 за един паунд.

Днес сутринта курсът на английската валута във връзка с европейската е 1,1398 евро за фунт спрямо 1,1402 евро в четвъртък при края на валутната търговия.

Британската национална валута прибави към цената си по отношение на $ тази седмица 1,1% и над 3% за последните пет седмици. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР