Доларът и по-рисковите валути, чувствителни към ситуацията в световната търговия

...
Доларът и по-рисковите валути, чувствителни към ситуацията в световната търговия
Коментари Харесай

Суровинните валути в подем. Надежди за пробив в сделката САЩ - Китай

Доларът и по-рисковите валути, чувствителни към обстановката в международната търговия в петък получиха поддръжка от новите очаквания за пробив в американско-китайските търговски договаряния.

Златото също поевтинява на фона на оптимизма за комерсиалното съглашение сред Вашингтон и Пекин.

Икономическият консултант на президента Тръмп Лари Кудлоу съобщи, че Съединени американски щати и Китай са покрай сключване на първия стадий от съглашението за търговски спор. " Наближаваме. Настроението е задоволително положително, не постоянно беше толкоз положително по този въпрос ", сподели той в четвъртък по време на събитие в Съвета за външни връзки във Вашингтон.

Кудлоу не разкри никакви детайлности по тематиката, само че това бе задоволително да провокира въпреки е и не огромен спад на японската йена растеж на по-рисковите, така наречен " суровинни валути ", каквито са австралийският и новозеландският долари.

Тръмп също сподели във вторник че се надява да подпише съглашение с Китай в близко бъдеще, като в същото време означи, че причина за това е договорката да бъде от изгода за Америка. В противоположен случай той заплаши, че ще вкара нови мита върху китайските артикули.

В същото време, както по-рано заяви The Wall Street Journal, базирайки се на осведомени източници, комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай още веднъж са в задънена улица, защото страните към момента не са съгласни по редица значими въпроси. Според източниците на бизнес изданието, Пекин не желае да включи в текста на съглашението точното количество селскостопански артикули, което се задължава да изкупи според съглашението за първия стадий от уреждането на комерсиалния спор.

Днес сутринта йената губи 0,18% до 108,59 йени по отношение на американския $ и 0,23% до 73,74 йени към австралийския $.

Общата валута през днешния ден сутринта се търгува във връзка с американската на равнище към $1,1022, както и при закриване на вчерашната сесия.

Стойността на еврото по отношение на японските пари нараства с 0,18%, до 119,70 йени в съпоставени с 119,49 йени в четвъртък.

Британският фунт стерлинг е постоянен и се разменя против $ по $1,2878 при $1,2882 за паунд в четвъртък и по 1,1685 евро за паунд по отношение на 1,1686 евро за паунд в края на вчерашната търговия.

Австралийският $ пораства към американския с 0,10% - до $0,6793 срещу $0,6786 ден по-рано. Към общата валута австралийската се повишава също с 0,10% - до 0,6163 евро за австр. $.

Новозеландският $ нищожно нараства до равнище $0,6385.

Китайската валута повишава цената си през днешния ден сутринта с 0,16% до 7,0083 юана за $.

Цената на декемврийските фючърси за златото през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex се понижа с 8,35 $, или с 0,57%, до 1465,05 $ за тройунция. Декемврийските договори за среброто поевтиняват с 1,2%, до 16,823 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР