Доларът е стабилен в петък, след като възстанови част от

...
Доларът е стабилен в петък, след като възстанови част от
Коментари Харесай

Скокът на инфлацията в САЩ подкрепя долара

Доларът е постоянен в петък, откакто възвърне част от загубете по отношение на главните си съперници, инфлацията в Съединени американски щати се оказа по-висока от упованията, което пък понижи вероятността за нападателно понижаване на лихвения % от Федералния запас (Фед) по-късно този месец.

Основният показател на потребителските цени в Съединени американски щати, като се изключи питателните и енергийните съставни елементи, набъбна с 0.3% през юни, което е най-голямото нарастване от януари 2018 година насам, демонстрират оповестените в четвъртък данни.

Данните за повишение на потребителската инфлация, дружно с информацията за седмичните поръчки за безработица, демонстрират, че пазарът на труда в Съединени американски щати е постоянен, само че по тази причина пък се лимитират упованията на финансовия пазар за по-агресивно понижение от 50 базисни пункта на лихвите по време на срещата на Фед на 30-31 юли.

Общата европейска валута спадна до 1.1264 $, откакто се увеличи до 1.1285 щатски $ в четвъртък, преди да бъдат оповестени данните за инфлацията в Съединени американски щати.

Индексът на $ по отношение на кошницата от шестте съществени валути се увеличи до 96.972 пункта, след регистрира по-голямо намаляване в четвъртък, когато за малко спадна до 6-дневното дъно от 96.795 пункта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР