Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са

...
Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са
Коментари Харесай

Вече поискахме официално от Испания да ни предаде Арабаджиеви


Документите за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви към този момент са изпратени в Испания. В момента фамилията е в ареста. Очаква се управляващите в Мадрид през идващите две седмици да преценяват, според от обвиняването, къде да се гледа делото за екстрадиция.

Във вила Меладин в курортното населено място Кабрера де мар, бяха открити Арабаджиеви. Имотът е благосъстоятелност на Георги Семерджиев, който Софийската районна прокуратура ще проверява за укривателство.

Къщата е обитаема и сега. Те обаче отхвърлят коментар, осведоми бТВ, съобщи БГНЕС.

По-рано през днешния ден за ареста на Арабаджиеви в Испания, зам.-главният прокурор Иван Гешев сподели, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани, откакто е било оказано подпомагане от испанските управляващи. Разчита се на съответни данни, а не на медийни изявления, добави Гешев. Основната причина да бъдат арестувани е българската полиция и българската правоохранителна система. Ако дадат единодушие, Арабаджиеви могат да бъдат върнати в България в границите на 20 дни. Без такова единодушие, процедурата може да отнеме няколко месеца след решение на испанския съд, съобщи Гешев. Георги Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските управляващи са отдръпнали настояването за арест и екстрадиция.

БГНЕС напомня, че на 7 март стана ясно, че Арабаджиеви са арестувани в парцел на Георги Семерджиев край Барселона. От думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова стана ясно, че условно, до началото на април фактическото предаване на семейство Арабаджиеви може да се реализира. За тях има издадена европейска заповед за арест и европейска заповед за следствие. Те са упрекнати задочно за присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари.

Сутринта на 7 март два екипа от испанските правосъдни управляващи са подхванали дейности и са влезели в съответния парцел. На място са арестувани Арабаджиеви и Семерджиев, сподели Арнаудова и посочи, че Семерджиев е арестуван по искане не на българските, а на швейцарските управляващи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР