Документите, внесени от Корнелия Нинова в ЦИК за участието на

...
Документите, внесени от Корнелия Нинова в ЦИК за участието на
Коментари Харесай

Регистрацията на БСП за изборите е невалидна?

Документите, импортирани от Корнелия Нинова в ЦИК за присъединяване на Българска социалистическа партия в предварителните парламентарни избори на 2 октомври, може да се окажат невалидни и даже противозаконни, сигнализираха членове на пленума пред Lupa.bg. До патовата обстановка се стига поради промененото настоящо положение на Столетницата откакто Софийският градски съд върна двама от членовете на Националния съвет - Калоян Паргов и Кирил Добрев и разгласи изключването им за нелегитимно. Пленумът е ръководещ орган на партията, а настоящото й положение включва всички негови представители. 

Не е ясно дали Нинова съответно е вписала имената на Паргов и Добрев в документите към ЦИК, тъй като и към днешна дата Общопартийната контролна комисия (ОПКК) се пробва да бори решението на съда под давлението на председателката на левицата, обясниха социалисти. 

В днешното съвещание на пленума за реденето на кандидатдепутатските листи Добрев се появи. Но по наша информация не му е била дадена опция да взе участие в гласуването, а единствено да участва.

Срещу него се е изправила зам.-шефката на така наречен Другарски съд Гергана Алексова, която му обяснила, че би трябвало първо ОПКК да се произнесе за правосъдното решение, върнало него и другаря му Паргов. 

" ОПКК не може да стои пред българския съд ", отсичат смутени от обстановката бесепари. И считат, че в случай че Нинова не е вписала имената на двамата възобновени членове на пленума в документите, настоящото положение, показано пред ЦИК, не е законосъобразно.

Това може да докара освен до юридически проблем при внасянето на към този момент готовите листи с претенденти, само че и да компрометира въобще присъединяване на Българска социалистическа партия във вота през октомври. 

Междувременно гласуването на " Позитано " 20 през днешния ден е било единствено по устно изреждане на позициите и имената против тях от описите, като на присъствалите те не са били раздадени документално. " Това е безспорен казус в историята на партията ", безапелационни са членове на Народно събрание, недоволни, че шефът на предизборния щаб Борислав Гуцанов единствено изредил одобрените от Изпълнителното бюро по-рано имена и семейства. 

И позволяват, че е допустимо съществено разбъркване в листите, за което биха разбрали едвам след внасянето им по РИК-овете в идната седмица. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР