Документите са съставени от самостоятелния отдел Задгранична полиция към ДС.

...
Документите са съставени от самостоятелния отдел Задгранична полиция към ДС.
Коментари Харесай

Изтече Разтърсващ Документ От Дс За Баба Ванга! Само Не И Това! Вангелия Гущерова Е Била

Документите са формирани от независимия отдел " Задгранична полиция " към Държавна сигурност. В граничния надзорен лист в графата " занимание " е записано, че Ванга е " стопанка ". От това малко листче излиза наяве и друго - рождената дата на пророчицата е 3 октомври 1911 година, а не 31 януари, която и до ден сегашен попада в Единствената система за гражданска регистрация и административно обслужване на популацията - ЕСГРАОН.



По време на комунистическия режим властта публично в никакъв случай не е признавала дарбата на пророчицата. Въпреки това през годините е било документирано десетки пъти по какъв начин представители на комунистическата върхушка и техните родственици посещават Ванга с молба да им подскаже това-онова, къде в персонален, къде в професионален проект. Разбира се, жив интерес за Народната милиция е представлявало с кого се е срещала ясновидката, какво тъкмо се приказва и за кого. Нищо документиран обаче не е непокътнато до наши дни от този по този начин наименуван интерес. Само пътен ваучър за пътешестване до Белград в тогавашна Югославия, публикуван от Окръжното ръководство на МВР- Благоевград през 1965 година и граничен надзорен лист, удостоверяващ, че Ванга е минала границата при контролно-пропусквателен пункт Златарево през 1963 година и няколко дни по-късно се е прибрала още веднъж в България. Предполага се, че тогава Ванга е посетила родната си Струмица, в днешна Северна Македония.



С пътния ваучър от 1965 година Министерство на вътрешните работи позволява на Ванга да отиде на посетители на дребния си брат Тома Пандев Сурчев. Посочен е и негов адрес в Белград - улица " Шесталичка " номер 52. Пътният ваучър е публикуван два дни, откакто пророчицата навършила 54 години, излиза наяве от документа. В графата, в която би трябвало да се уточни от кого е придружавана по време на пътуването си Ванга обаче, е празна, макар че е била сляпа и не би могла да пътува сама. Гущерова е отпътувала при брат си на 21 октомври и се е върнала 10 дни по-късно. " За най-малкия брат на баба Ванга се знае доста малко ", споделя създател на поредност за пророчицата. Тома не е бил фамилен. Той е продал къщата си в Струмица и се е преселил в Сърбия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР