Документите, получени от журналистите, показват, че зад редица антитурски акции

...
Документите, получени от журналистите, показват, че зад редица антитурски акции
Коментари Харесай

Русия провокира конфликти между Турция и НАТО

Документите, получени от публицистите, демонстрират, че зад редица антитурски акции в Европа стоят съветските специфични служби, с дейното присъединяване на съветската президентска администрация, целейки да раздухат опасенията на Турция за разгръщане на антиислямистките придвижвания в Европа.

Първа за тази година беше акцията на водача на датската антиислямистка партия Stram Kurs ( " Труден курс " ) Расмус Палудан. На 21 януари 2023 година, на проява пред турското посолство в Стокхолм той изгори Корана, а в отговор Анкара забави процедурата за приемане на Швеция в НАТО. Заявката за митинга се оказа платена от „ някогашния ” помощник на Russia Today, журналиста Чанг Фрик. След това Москва организира още няколко антитурски демонстрации, „ маскирайки ” изпълнителите като европейски или украински деятели.

За сходна акция оповестява отчет на френската президентската администрация: на 5 март в Париж на площад „ Сен Пиер ” в Монмартър, петима души окачили транспарант с дребно украинско знаме и необразован надпис " Ердоган, земетресението е отмъщението за съветските туристи ". След...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР