Документи от архива на Щази и Министерството на външните работи

...
Документи от архива на Щази и Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Във Варна разкриват част от архивите на Щази

Документи от архива на Щази и Министерството на външните работи на Берлин ще бъдат показани на следващия ден от 17,30 ч. в зала " Пленарна " на Община Варна. Те са събрани в най-новата книга на Стоян Райчевски и Фанна Коларова " Бягство от Германска демократична република през " Желязната завеса " на България ". В навечерието на Световния ден на книгата и авторското право варненската аудитория ще има опция да се запознае с бягствата през българската граница на жители от Източна Германия след август 1961 година В книгата са оповестени и мемоари на очевидци и гранични служители на реда.

Дискусията по тематиката ще бъде продължена на 20 април от 10,30 ч. в залата на Македонски дом (ул. " Солун “ №2), където е подредена изложбата " България 1944 – 1989 година Забранена истина ". Ще бъдат прожектирани филмите " Народен дом на терора “ и " България 1944 – 1989 година Забранена истина ".

Дискусията " Комунистическият режим през погледа на съвременниците " се провежда от читалище " Македония 2005 “ с финансовата поддръжка на Община Варна посредством фонд " Култура “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР