Документът предвижда взаимодействие в рамките на юрисдикциите на двете държави

...
Документът предвижда взаимодействие в рамките на юрисдикциите на двете държави
Коментари Харесай

Сотир Цацаров и Загорка Доловац договориха сътрудничество

Документът планува взаимоотношение в границите на юрисдикциите на двете страни и при съблюдаване на задължения, произлизащи от интернационалните правни актове. Страните се съгласяват да си сътрудничат в обмена на информация и при осъществяване на претенции за правна помощ в обсега на международно-правното съдействие по наказателно-правни въпроси, оповестиха от пресцентъра на Върховна касационна прокуратура.

Предвижда се съдействие в региона на проведената престъпност, корупция, тероризъм, трафик на опиати, оръжия и хора, нелегално превеждане на хора през граница, изпиране на пари, конфискация на приходи, добити от незаконна активност , киберпрестъпност и други, при съблюдаване на всички процедури по дискретност, според настоящите законодателства на страните.

Меморандумът не визира правата и отговорностите, произлизащи от други настоящи междудържавни съглашения.

Това е първият документ, който урежда съдействието сред българската и сръбската прокуратури.

На срещата сред българската делегация, водена от Цацаров, и сръбските им сътрудници беше подчертана значимостта на съдействието сред двете прокуратури. Подобни връзки са от основно значение в битката против проведената престъпност и корупцията, стана ясно по време на срещата.
Всички въпроси от съвместен интерес могат да бъдат решени единствено в светлината на общи старания, обявиха госпожа Доловац и господин Цацаров, представени в формалното известие.

В него не се загатва дали двамата са разискали ориста на банкера Цветан Василев , който се намира в Белград. Вече няколко години българските управляващи желаят изгонването му България, с цел да бъде съден като началник на проведена незаконна група, източила КТБ. Сръбските управляващи обаче отхвърлят

Заради това персонално Сотир Цацаров написа сигнал против Сърбия до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността. Той се оплака, че българската прокуратура даже не получава отговори на писмата, които праща, макар "задължението на замолената страна да уведомява молещата страна по отношение на решението си за екстрадиция на обвинено или наказано лице ".

Делото "КТБ " би трябвало да стартира на 13 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР