Документът, който ще се отнася и до преместваемите обекти и

...
Документът, който ще се отнася и до преместваемите обекти и
Коментари Харесай

Нова Наредба От Главния Архитект! Всички Собственици На Жилища В София Трябва Незабавно Да Направят Това!

Документът, който ще се отнася и до преместваемите обекти и рекламата в столицата, ще регламентира и казуса с капещите по тротоарите климатични системи и отвеждането на конденза от инсталациите, както и повдигания от тях непрекъснат звук.

Нискочестотният звук и трептения водят до бодърствуване, нервност и в последна сметка хората подхващат дейности, които са нетипични за държанието им в обикновено положение – прерязване на кабели, потребление на огнестрелно оръжие за щета на оборудването, физическа разпра, стана ясно при разискването на Наредбата предходната година.

Според специалистите с изключение на за конденза и оттичането му притежателите и компаниите, монтиращи климатични системи, би трябвало да са задължени да вземат нужните ограничения, свързани с избора, монтажа, употребата и профилактиката на оборудванията, тъй че шумът и вибрациите от работата им да не бъдат доловими от живущите в прилежащи жилища.

Очаква се наредбата да бъде гласувана до края на тази година и да влезе в действие от началото на идната. Запитан дали тези стандарти ще важат със задна дата, той сподели, че всеки притежател ще би трябвало да приведе постройката в сходство с условията, като за задачата ще имат период, в който да го създадат. " Наредбата за градската среда е пилотна за София, а след това ще бъде направена сходна Наредба за цяла България.

Идеята е взаимно с Министерството на културата да създадем условията. В тази Наредба ще бъдат посочени съответните цветови решения, метода за разполагане на рекламата, местата за фасадно осветяване, местата за разполагане на климатици и детайли по тези здания “, съобщи Здравков и разясни, че в началото стандартите ще бъдат приложени на улиците „ Граф Игнатиев “, „ Шишман “, и „ 6-ти септември “, написа Блиц.

Предстоят да бъдат показани стандартите за градската мебел и за настилките, които към този момент са оповестени в уеб страницата на НАГ. " Ние предлагаме срокът да е 3 години, само че СОС ще вземе крайното решение “, изясни той и добави, че привеждането на постройките и детайлите в сходство със стандартите ще е за сметка на притежателите. " Наредбата има претенцията да подреди нещата в града.

Търсихме образци по какъв начин се прави по целия свят. Софийският модел сме заимствали от няколко европейски града, в това число Лондон “, разясни Здравков и добави, че Наредбата е стартирала преди 2 години, когато фасадите на постройките са били сканирани с извънредно съвременни средства. " Крайната цел на наредбата е подреждането на града, с ясни цветови решения, оформяне на партери и осветяване, като всяка постройка ще получи своето досие “, изясни Здравко Здравков и съобщи, че задачата е постройките да върнат първичния си, достоверен облик и акцентира, че желанието му е тези стандарти да важат за целия град.

Той даде обещание още те да бъдат надграждани всяка година. Главният проектант разгласи също по този начин, че е основан и " шрифт на София “, наименуван " София санс ". Той ще се употребява за надписването на всички рекламни и осведомителни детайли. " Идеята е да е ясно различим като бранд на София ", посочи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР