Документът е амбициозен, но това което не достига и ме

...
Документът е амбициозен, но това което не достига и ме
Коментари Харесай

Милка Христова: „Визия за София“ звучи по-скоро като мечта

Документът е упорит, само че това което не доближава и ме тормози е, че той по-скоро звучи като фантазия за София. Това, което чакаме да забележим е по-голяма конкретика във връзка с ограниченията и стъпките, посредством които заложените цели и цели ще бъдат реализирани. Това сподели заместник-председателят СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова пред БНР във връзка препоръчаната дълготрайна тактика за развиване на столицата „ Визия за София “.

Според Христова, в случай че Визията не докара до смяна на Общия организационен проект на Столична община, рискуваме да останем единствено с една доста добре развита концепция. Тя изясни, че е скептично настроена, тъй като оповестеният от кмета Фандъкова 6-месечен период за разработване на задание за смяна на Общия организационен проект е нереалистичен.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия напомни и какви са аргументите Столичният общински съвет да вземе решение да се създаде сходен документ. „ През лятото и есента на 2016 година се ускори гражданското неодобрение и бяхме очевидци на всеобщи митинги, свързани с изострянето на съществени проблеми в развиването на града. Приетият през 2009г. Общ организационен проект на София не спря, а подтиква презастрояването на града, посочи Христова - Разработените въз основа на него подробни устройствени проекти на регионите освен не преустановиха преуплътняването им, а го подтикнаха, изключително в „ Младост “, „ Изток “, „ Лозенец “, „ Красно село “ и други “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР