Документалното кино леко отсъства в афиша в последно време. Но

...
Документалното кино леко отсъства в афиша в последно време. Но
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: Хитови премиери излизат на българския екран

Документалното кино леко отсъства в афиша напоследък. Но не щеш ли се появява ново и то мощно заглавие.

" Фаренхайт 11/9 " на Майкъл Мур идва на български екран. Той е самобитно продължение на хитовия " Фаренхайт 9/11 ".

Играта с числа не е инцидентна - новото заглавие повтаря датата, на която са оповестени резултатите за избора на Доналд Тръмп. Президентът на Съединени американски щати е на прицел в новото писмено предизвикателство на Майкъл Мур.

Спомняте ли и Жан Дюжарден, който сграбчи " Оскар " с ролята си в черно-белия глух филм „ Актьорът ”? Определено се усеща добре, изключително с едноименния премиерен филм.

“Чувствам се добре ” има и българска нишка. Героят на Дюжарден - Жак е шарлатанин, който желае бързо да забогатее. Само би трябвало да открие някакъв план, както е модата.

С присъщата си ненормалност взема решение, че може да предлага евтини и бързи козметични корекции. Замесва и сестра си - Йоланд Моро, която е на другия полюс - водач на комуна, приютила бездомници, които рециклират използвани артикули. Проектът на Жан ще води нищо неподозиращата Моник не къде да е, а в България.

Кандидат за " Оскар " идва на екрана. " Фаворитката " е със мощно дамско трио.

Оливия Колман, Ема Стоун и Рейчъл Вайс. Корсети, кринолини, перуки, дворцови интриги и упоритости, и 10 номинации за " Оскар ". Режисьорът Йоргос Лантимос ни води в забавни времена и нрави.

Началото на 18-ти век, на британския трон е кралица Ана - последната представителка на династията Стюарт. Управлението на страната обаче е в ръцете на лейди Марлборо. След неочакваната поява на чаровната ѝ братовчедка Абигейл, всичко се трансформира. Защото фаворитката към този момент е друга.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР