Документалният филм за осъдения руския опозиционер Алексей Навални е спечелил

...
Документалният филм за осъдения руския опозиционер Алексей Навални е спечелил
Коментари Харесай

Филмът за Навални спечели двете топ награди на Сънденс

Документалният филм за наказания съветския опозиционер Алексей Навални е спечелил двете основни награди на тазгодишното издание на фестивала " Сънденс " в Съединени американски щати, оповестиха от фестивала на жива гала в Twitter.

Първата премия е за " Най-добър документален филм съгласно публиката " - и се връчва всяка година на оцененият най-високо от феновете филм. Втората обаче - " Любим на фестивала " - се дава надалеч по-рядко и демонстрира, че е първи измежду всички 84 други кино лентата на фестивала тази година.

Филмът е дело на канадския документалист Даниел Роер, а в него се споделя за отравянето и възобновяване на Навални в Германия. Филмът е сниман скрито, в партньорство с проверяващата група Белингкет, и бе крит до напълно скоро от екипа зад него.

" Когато видяхме този филм в ранната есен, незабавно знаехме, че го желаеме и ще чакаме за него: зашеметяващо кино в настоящо време, необикновен достъп, безстрашна проверяваща публицистика, вълнуващ протагонист, който приказва истината на властта “, изясни директорката на фестивала Табита Джаксън в известие за пресата по-рано тази седмица.

След завръщането си от Германия, където упрекна президентът Путин в отравянето му с новичок, Навални бе аресуван и наказан небрежно на 2 години и половина затвор за това, че е нарушил предходна условна присъда, като е отишъл да се лекува в Германия. Опозиционерът към този момент е зад решетките година, и най-малко до през вчерашния ден още не е знаел и за триумфа на документалния филм с неговото име в " Сънденс ".

Ето и къс клип от кино лентата:

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР