Документалният филм Синко мой“ на режисьорката Павлина Иванова ще има

...
Документалният филм Синко мой“ на режисьорката Павлина Иванова ще има
Коментари Харесай

Варненска премиера в София: Филмът „Синко мой“ разказва за пътя от „лудите жаби“ до сцените в Лондон и по цял свят

Документалният филм „ Синко мой “ на режисьорката Павлина Иванова ще има своята българска и международна премиера през днешния ден в София. Продукцията е част от програмата на София Филм Фест.

Това е история за емблематичния варненец Мирослав Атанасов – Морски, прочут още като вокалист на групата Джанго Зе, бежанец в Лондон, който е посветил живота си на музиката. След години блуждаене и крайности получава нов късмет за семейство и дълго чакан пробив като музикант. Мултинационалната група, в която свири, е на път да запише дебютен албум и да излезе на огромната музикална сцена. Текстът, който той би трябвало да напише за една от песните се оказва неговата огромна опция за помиряване с предишното и нов взор към бъдещето.

„ Синко мой " е един роман за неспокойния наследник, отдадения музикант и помъдрелия татко, които съществуват е един същински надарен човек.

 

Филмът ще има своята премиера и във Варна в границите на гостуването на фестивала в града ни. Феновете на българското кино ще може да се запознае с историята на 18 март от 19:00 часа във ФКЦ-Варна.

Варненката Павлина Иванова учи кино постановка в България и Испания. “Синко мой ” е първият й пълнометражен документален филм, продукция на Фронт филм. Оригиналната музика в лентата е на „ The Turbans “ – интернационална музикална групировка с присъединяване на Миро Морски, съчетаваща вълнуващи обичайни близкоизточни и източноевропейски стилове и истински композиции в модерните си и енергични осъществявания.



Само преди дни „ The Turbans “ разгласиха и първото видео към песните от новия си албум. Снимките са направени предходната година по време на престоя на музикантите от разнообразни националности в Индия.

Пълната стратегия на София Филм Фест във Варна, както и спомагателна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР