Документалният филм на Радиана Божикова и Добромир Иванов Аз съм

...
Документалният филм на Радиана Божикова и Добромир Иванов Аз съм
Коментари Харесай

„Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девица на Албания“ с международно признание на фестивала Arc Film Festival

Документалният филм на Радиана Божикова и Добромир Иванов „ Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девственица на Албания “ бе отличен със специфична премия от журито на Arc Film Festival, провел се в немския град Майнц.

Признанието на Golden FEMI Film Festival е следващото за Радиана Божикова и Добромир Иванов

Фестивалът има за цел да събере режисьори, оператори и продуценти от всички страни по света с концепцията да бъдат подтиквани копродукциите сред страните. За тази цел с изключение на определените скрийнинги на филми и премиите, фестивалът провежда работилници, образования и работни срещи, в които да се споделя опит, да се разменят хрумвания и да се основават нови работни групи за филми с създатели от няколко страни.

Снимка: bTV

Признанието за българския екип е единственото отличие за документалистика на Arc Film Festival 2023.

Филмът на Радиана Божикова и Добромир Иванов споделя историята на последните клетвени девици на Албания

Филмът „ Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девственица на Албания “ е един от най-награждаваните планове в редакцията на bTV Новините през последните 2 години. Той споделя за ориста на албанските дами, избрали да живеят като мъже.

Снимка: bTV

Авторите - журналистът Радиана Божикова и операторът Добромир Иванов демонстрират последните клетвени девици, които живеят в прокълнатите планини на север в Албания. Те срещат феновете с обичаи, неразбираеми за днешното съвременно общество. Филмът може да бъде изгледан тук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР