Документалният филм „Море на вятъра“ с генерален партньор Kaufland България

...
Документалният филм „Море на вятъра“ с генерален партньор Kaufland България
Коментари Харесай

Филмът „Море на вятъра“ с генерален партньор Kaufland България с премиера на Burgas International Film Fest


Документалният филм „ Море напразно “ с общоприет сътрудник Kaufland България ще бъде показан за първи път на Burgas International Film Fest. Филмът споделя за уиндсърф предизвикването с идея на сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев. През септември предходната година те прекосиха скоростно с уиндсърфове Черно море, изминавайки 300 км по вода дружно с двама морски биолози, с цел да изследват положението на крайбрежните морски води и да привлекат публичното внимание към замърсяването на морето с пластмаса.

„ Море напразно “ е с дълготрайност 30 минути и наблюдава малко по малко рекордното достижение на двамата уиндсърфисти, като слага фокус върху обществената значителност на самодейността. Премиерата ще бъде на 2 август 2019 година (петък) в Бургас и е част от програмата на четвъртото издание на влиятелния конгрес BurgasInternationalFilmFest. На лятна сцена „ Охлюва “, Културен център Морско казино, от 21,30 часа всеки искащ ще може да види кино лентата и след прожекцията му да взе участие в полемика за опазването на Черно море от пластмаса. Входът за събитието е свободен.


Вижте филмовия откъс на кино лентата.

Филмът е продуциран от Remove Remove Productions и Beardfrost Productions. Освен на премиерната прожекция в Бургас, той може да бъде забелязан още на следните места:

3.08. от 21,30 часа – бар Surf House, плаж „ Градина “;

7.08. от 20,30 часа – Лятно кино „ Созопол “, Созопол;

10.08. от 21,30 часа – Морска сцена Царево;

17.08. от 21,30 часа – Akasha surf school, Приморско, плаж „ Перла “

„ Море напразно “ споделя за силата на духа и волята, които те държат изправен даже да виждаш, че всичко отива напразно. Това е филм за предизвикването да се откажем от всекидневните улеснения на пластмасата за да опазим единствения дом, който познаваме. Радваме се, че Kaufland България застанаха до нас в това самоуверено начинание и застанаха зад идеята за чисто Черно море. Обединихме старания в борбата за намаляването на използването на пластмаса за еднократна приложимост и опазването на нашето море “, разясниха Илияна и Йоан.

В „ Море напразно “ с изключение на тях феновете ще видят и останалите членове на екипа – морските биолози Димитър Беров и Велизара Стоилова и капитана на експедицията Явор Колев. Тримата следваха неразделно сърфистите със специфичен кораб, от който направиха мониторинг на плаващите морски боклуци.

Kaufland България поддържа експедицията на двамата сърфисти в границите на своята политика за битка против замърсяването с пластмаса. Още от 2013 година компанията не употребява твърди пластмасови микрочастици при основаването и производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Kaufland се е заела до 2025 година да понижи пластмасата с минимум 20%, а пластмасовите опаковки на личните марки артикули да са 100% рециклируеми. Плановете са до края на 2019 година компанията целеустремено да изключи от асортимента си избрани продукти от пластмаса и да ги размени с техни устойчиви други възможности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР