Документалният филм Лед върху огън, режисиран от Лейла Конърс и

...
Документалният филм Лед върху огън, режисиран от Лейла Конърс и
Коментари Харесай

Излъчват филма на Леонадро ди Каприо за климатичните промени

Документалният филм " Лед върху огън ", режисиран от Лейла Конърс и продуциран от Леонардо ди Каприо, чийто глас води фена от самото начало, ще бъде показан на 4 юли от 22:35 часа по HBO.
Спиращата дъха лента, снимана из целия свят, задава въпроса: Обратими ли са климатичните промени? Разглежда многото способи, посредством които можем да понижим нездравословните излъчвания и да отстраним въглерод от атмосферата, с цел да понижим световната температура, изключително в този момент, когато сме изправени пред рисково високи равнища на метан. Наложително е да спрем климатичните промени, само че дали е прекомерно късно? Или е предизвикателство, което би трябвало да приемем? Имаме ли нужните креативност, досетливост, предвидливост и технологии, с цел да възвърнем салдото?

" Науката ни споделя, че актуалната климатична рецесия е проблем, който сме основали сами, само че също по този начин точно тя може да даде и отговорите за решаването му ", споделя Леонардо ди Каприо. Филмите, посветни на климатичните промени, са сложни за гледане и множеството хора не желаят да се изправят лице в лице с това, което се случва световно, тъй като ги потиска. " Лед върху огън " слага и въпроса за какво подсъзнателно пренебрегваме тематиката и за какво множеството хора не желаят да се замислят над нея. Наред с проблемите, демонстрира и съответни ограничения, благодарение на които можем да обърнем процеса.

" С екипа ми и HBO в този документален филм даваме глас на учените и откривателите, които работят неуморно ден след ден на първа линия в битката с климатичните промени . Искахме да създадем филм, който акцентира хубостта и уникалността на живота на земята и в това време подвига демонстрира посоката на решенията във връзка с възобновимата сила и намаляването на въглеродните излъчвания. За разлика от други филми по тематиката, този има за цел не да покаже последствията, в случай че не променим държанието си, а да покаже по какъв начин благодарение на отдадени учени можем да подобрим нещата. Надявам се, всеки който го гледа да се въодушеви и да предприеме даже малко деяние, с цел да отбрани нашата красива планета ", споделя Леонардо ди Каприо.
Най-малкото, което може да направи всеки един от нас, е да спре най-малко за момент да пренебрегва тематиката и да се осведоми. " Лед върху огън " няма да ви остави безнадеждни, а в противен случай, ще ви въодушеви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР