Документалният филм Животът е прекрасен на белгийският режисьор Андре Шандел

...
Документалният филм Животът е прекрасен на белгийският режисьор Андре Шандел
Коментари Харесай

"Животът е безкраен танц" - един филм за осъществените мечти

Документалният филм " Животът е прелестен " на белгийският режисьор Андре Шандел ще направи българската си премиера през днешния ден, 19 април, от 16 ч. в столичния Културен център G8.

" Андре от дълго време искаше да опише за България и реши да го направи по този начин. Когато започнах да пея и се срещнах с всички тези музиканти, той сподели: - Ще го направя по този метод ", описа за " Дневник " певицата и продуцент на кино лентата Вера Шандел.

Премиерата тази година не е инцидентна - обвързвана е с това, че през 2019 година се навършват 30 години от рухването на Берлинската стена.

Сюжетът споделя за живота в България през погледа на суинг триото Sentimental Swingers - Андрония Попова-Рони, Десислава Андонова и Вера Шандел, както и на музикантите от секстета на тромпетиста Михаил Йосифов: Велислав Стоянов - тромбон, Димитър Шанов - контрабас и самия Йосифов.

Личните истории на героите демонстрират житейския им път във времето преди и след прехода. Те изясняват за какво са избрали да останат в България, когато огромна част от българите отпътуват да работят и живеят в чужбина.

" Филмът има доста вяра и е по-скоро за това какъв брой по-ценно е да бъдеш, в сравнение с да имаш. Може също да се каже, че това е филм за осъществените фантазии, тъй като аз постоянно съм желала да бъда певица и съумях да го направя тук ", изяснява продуцентът.

Филмът се е снимал в продължание на години, поради финансирането, което е идвало на части, споделя още Вера Шандел. През това време се е налагало да сменя няколко функции в живота - тази на актьор, на продуцент и на майка.

" Снимахме го и по време на събитията през 2013 година, когато сваляхме държавното управление и беше вълнуващо, тъй като все едно имаше оживление на пластовете ", добавя тя.

След днешната премиера, филмът ще бъде показан в столичното кино " Култура " на 22 април, когато Десислава Андонова и Вера Шандел ще показват концерт със своите нови музикални планове - DESY & The Shiny Stockings и JAZZ Boudoir.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР