Документалния филм на Адела Пеева “Да живее България” можете да

...
Документалния филм на Адела Пеева “Да живее България” можете да
Коментари Харесай

Екстремният национализъм в “Да живее България” на Киномания

Документалния филм на Адела Пеева “Да живее България” можете да гледате тази вечер от 19 часа на Киномания в Лъки дом на киното.

Филмът се концентрира върху един сериозен проблем – възраждането на рисковия шовинизъм у нас. В продължение на три години е проследено развиването на няколко младежи от София, Стара Загора и Пловдив, които дефинират себе си като патриоти и по-често като националисти. Водени от патриотични усеща и предпочитание да утвърдят личната си еднаквост, тези младежи прекрачват тънката граница сред патриотизма и откровения шовинизъм. Въпросът е: какво бъдеще да чакаме ние? И още: Къде е границата сред патриотизма и национализма? Кога и по какъв начин стартира осъзнаването в национализъм и по какъв начин – в шовинизъм? Кой взе участие в това осъзнаване: учители, родители, другари, хора на духовността, локалното ръководство?

В 20:45 часа “Болшой” ще ви потопи в красивия, въпреки и недопечен, свят на съветския балет. Режисьорът Валерий Тодоровски разкрива и дребните ежби, и несломимите фантазии на начинаещите балерини. Историята за изпълненото с очаквания младо момиче, понесено от вихъра на танца, е разказана на фона на величествената балетна музика на Чайковски. Тодоровски построява персонажите си (изиграни от същински балерини!) с деликатната психическа нюансираност на белетрист, изследвайки в дълбочина връзките сред Юлка, приятелката й и съперница Карина и тяхната безцеремонна учителка Белецка.

Билетите са на постоянна цена 7лв, 6лв за студенти и пенсионери, и 30лв за карта за 5 прожекции. Можете да ги закупите на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg.
тагове киномания филм да живее българия лъки дом на киното
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР