Документалните филми винаги са заемали специално място в сърцата ни,

...
Документалните филми винаги са заемали специално място в сърцата ни,
Коментари Харесай

Три филма за конспирации, които да гледаме в HBO GO

Документалните филми постоянно са заемали особено място в сърцата ни, освен тъй като посредством тях научваме нови неща и разширяваме хоризонтите си, а и поради метода към тематиката - гледните точки, подбора на събеседници и, несъмнено, образните похвати.
 HBO GO и новите филми, които да гледаме през април
Филмите, които да гледаме в HBO GO през април

От Куентин Тарантино до Хю Джакман

Пак няма да скрием, че когато стане дума за документални филми, разкриващи или проследяващи конспирации, напряко се залепяме за екрана. А в този момент, повече от всеки път, времето е идеално точно за тях.

Ето и нашият избор от три заглавия в HBO GO, нищещи и разкриващи конспирации.

" Хюстън, имаме проблем! "

Лош или добър, Йосип Броз Тито ще остане в историята като единственият социалистически лидер, сполучливо отхвърлил водачеството на Сталин.
 Снимка 474955

За 84 минути в " Хюстън, имаме проблем! " ще научим повече за проектите на Тито по какъв начин Югославия да изстреля ракета в космоса. А това е значимо, тъй като по същото време руснаците го вършат сполучливо, а американците имат същите мераци.

Документалният филм на Жига Вирц демонстрира и по какъв начин се заражда концепцията Съединени американски щати да са първата страна, изпратила човек на Луната.

При ловко заплитане на архивни фрагменти и изявленията с основни осведомени лица наблюдаваме по какъв начин се размиват границите сред мита и действителността. Както и в действителност ли държавното управление на Съединени американски щати е платило милиарди, с цел да купи галактическата стратегия на Югославия, с помощта на която са изпратили първия човек на Луната.

" След истината: Дезинформация и цената на подправените вести "

Днес е все по-трудно да отличим същинските от подправените вести. Основният проблем, несъмнено, е в интернет и неконтролируемото развиване на обществените мрежи.

" След истината: Дезинформация и цената на подправените вести " ни демонстрира въздействието, което дезинформацията и тайните теории оказват върху жителите в Съединени американски щати. Прави го посредством разглеждането на няколко действителни образеца от последните години.

Такъв е казусът, прочут като пицагейт, при който посредством мнения във конгреси доста хора стартират да имат вяра, че Хилари Клинтън е забъркана в мрежа за полова употреба на деца.
 Снимка 474956

Звучи даже налудничаво, само че се популяризира информация, че всичко това се случва в мазето на пицария Comet Ping Pong. И по този начин се стига досега, в който една подправена вест действително заплашва както бизнеса на заведението, по този начин и живота на доста хора.

Друг случай, който документалният филм демонстрира, пък кара хората да мислят, че военните кроят нещо срещу народа с подготвителната стратегия Джейд Хелм.

" Създателката: За кръв в Силициевата котловина "

На пръв взор Елизабет Холмс е визионер. И то от тези, които не се раждат всеки ден. В Силициевата котловина даже я съпоставят със Стив Джобс и Илон Мъск.

И в действителност - концепцията, която Холмс има, би трансформирала света. Тя твърди, че компанията ѝ Theranos създава дребен апарат наименуван " Едисън ", който прави близо 200 кръвни теста единствено за минути и единствено въз основата на една капка кръв, взета от пръста.
 Елизабет Холмс

Елизабет Холмс

В тази революционна концепция, посредством която общоприетите лаборатории ще станат съвсем непотребни, Елизабет Холмс съумява да убеди доста хора и включително вложители. И го прави демонски добре, тъй като доста бързо Theranos става компания, оценена на девет милиарда $.
 HBO GO и новите сериали, които да гледаме през април
Сериалите, които да гледаме в HBO GO през април

Разнообразието е огромно

Къде е уловката ли? Че чисто и просто, сходно нещо не е допустимо, не и по метода, по който Холмс желае да го реализира.

В последна сметка се оказва, че софтуерната компания и продуктът ѝ са въпреки и добре продадена, въпреки всичко просто неистина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР