Документалната изложба "За правда и човечност", посветена на Видинския митрополит

...
Документалната изложба "За правда и човечност", посветена на Видинския митрополит
Коментари Харесай

Изложба за Видинския митрополит Неофит гостува в Монтана

Документалната галерия "За истина и човещина ", отдадена на Видинския митрополит Неофит, ще бъде показана в Монтана. Тя е готова от Видинска света митрополия, Централен държавен списък и Държавен списък - Видин и за първи път беше показана преди година. Поводът за гостуването ѝ в града на Огоста е навършването на 150 години от рождението на архиерея. Целта на експозицията е да покаже документи за живота и делата на митрополита, като акцентира на приноса му за спасяването на българските евреи, изясни началникът на Държавен списък - Монтана Ангелина Емилова.
"Този принос дава съображение на организацията не евреите в България "Шалом " да направи предложение пред музея на Холокоста "Яд Вашем "- Израел за оповестяване на Видинския митрополит Неофит за "Праведник на народите от света " - почетно звание, с което до момента са удостоени 20 българи, включително екзарх Стефан и патриарх Кирил. "
Експозицията ще бъде открита през днешния ден, 5 юли, от 16 часа в залата на Държавен списък - Монтана. Там тя ще остане отворена за визити до края на месец юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР