Документалната филмова поредица „Помни войната 1915 - 1918“, посветена на

...
Документалната филмова поредица „Помни войната 1915 - 1918“, посветена на
Коментари Харесай

Документална филмова поредица Помни войната 1915 - 1918 в Стара Загора

Документалната кино поредност „ Помни войната 1915 - 1918 “, отдадена на 100-годишнината от края на Първата международна война, която споделя за бойната популярност на Българската войска на Македонския и на Добруджанския фронт, ще могат да видят старозагорци. Те ще имат опция да се насладят на два кино лентата.
Първият е „ България влиза в Първата международна война, който споделя последствията от Санстефанския, Берлинския и Букурещкия контракт като предпоставки за влизането на страната ни във войната и събитията към присъединението й към Централните сили.
„ Разгромът на Сърбия “ е роман за успехите на българските офицери и бойци против сръбската войска и силите на Антантата през 1915 година при Ниш, Вардарска Македония, Криволак и на Косово поле.
Филмите ще бъдат показани в Стара Загора на 21 януари 2019 година от 18:00 часа в Държавната опера - Стара Загора. Прожекцията на документалната поредност на Военния ефирен канал е под патронажа на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и се провежда от осведомителния център на Министерството на защитата със съдействието на община Стара Загора, вход свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР