Документалната филмова лента Тихият ангел пожъна голям успех сред българските

...
Документалната филмова лента Тихият ангел пожъна голям успех сред българските
Коментари Харесай

Документалният филм Тихият ангел ще се бори за Оскар

Документалната кино лента " Тихият ангел " пожъна огромен триумф измежду българските фенове. Филмът беше показан в дълга версия на премиера през декември в зала 1 на НДК, а в навечерието на Възкресение Христово Би Ти Ви излъчи и телевизионната му версия.

" Тихият ангел " - документален роман за живота и делото на Добре Добрев, прочут измежду хората като Дядо Добри, е вдъхновяваща, същинска история за мощната религия и себеотдадеността. Разпознаваем от мнозина като " Най-смиреният човек на света " или " Светецът от Байлово ", Добре е надживял две международни войни, промените на политически режими, както и пристрастеностите на новото време.

През декември предходната година " Тихият ангел " беше отличен като най-хубав документален филм в границите на " United Film Festival " в Лос Анджелис. Режисьорът Неди Джон Крос и екипът му оповестиха, че имат желание да показват лентата на редица интернационалните кино фестивали, като крайната цел е номинация за " Оскар " в категорията за документален филм. Toва може да се реализира единствено при изискване, че филмът получи поддръжка за номинация и от българската страна, научи ДУМА от Бояна Бояджиева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР