Документална изложба "Освобождението на България през погледа на обектива, перото

...
Документална изложба "Освобождението на България през погледа на обектива, перото
Коментари Харесай

Показват документи за Освобождението в Монтана

Документална галерия "Освобождението на България през погледа на обектива, перото и четката " откриват в "Държавен списък " - Монтана. Отделно ще бъдат показани материали, свидетелстващи за Освобождението на Кутловица /Монтана/. Събитието е част от деянията за отбелязване на 140 години от Освобождението на Кутловица.
"Изложбата, която "Държавен списък " - Монтана ще предложи на посетителите, е проведена от Държавна организация "Архиви " и показва един по-различен взор върху Руско-турската война от 1877-1878 година и Освобождението на България. Представени са изобразителни материали и документи от фондовете на Централния държавен списък, Софийския държавен списък и държавните архиви в страната. Показани са фотоси от бита, градски пейзажи и малко познати лица, участници в героичните събития ", сподели началникът на отдел "Държавен списък " - Монтана Ангелина Емилова.
Паралелно в по-малката галерия посетителите ще могат да видят в 10 табла и документи, които отразяват съответно Освобождението на Кутловско.
"Показани са копия на фотоси и документи на опълченци от този региони, заповеди, донесения и други на командирите на съветските военни елементи, които освобождават Кутловско и Берковско до висшестоящи офицери със сведения за подхванатите дейности. Сред тях е копие на манифеста за оповестяване на Руско-турската освободителна война, който се съхранява в "Държавен списък " - Монтана ", добави Емилова.
Изложбата ще бъде открита през днешния ден от 15 часа в постройката на "Държавен списък " в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР