Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в

...
Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в
Коментари Харесай

Изложба в Белоградчик разказва за проф. Виден Табаков

Документална галерия "Безпределният космос на човешкия разум " беше открита в Белоградчик. Експозицията споделя за живота и делото на проф. Виден Табаков.
23 пана са подредени по последователност и всяко има своето заглавие. Най-застъпена е тематиката за аеронавтиката и астронавтиката, където са и най-големите достижения на учения. Изложбата има за цел да хвърли светлина върху това име, зад което се крие една невероятна и извънредно забавна човешка орис.
"Тази галерия цели да разпространява виталния път и научния живот на Виден Табаков. Първо, тъй като той е от едно малко белоградчишко село, което се назовава Стакевци. Там е роден, там е израснал, учил е в Белоградчишката гимназия. По-късно приключва и гимназията "Симеон Велики " във Видин ", сподели уредникът на изложба "Вълчо Вълчев " Елена Джунинска при откриването.
Кметът на общината Борис Николов откри изложбата. Той изрече признателност към Цветко Лилкин за заслугите му тази експозиция да стане факт.
"Велико възприятие е да знаем и да забележим наш нашенец по този начин, десетилетия незнаен по политически аргументи, който доста е съдействал за развиването на галактическото дело” - сподели още кметът. Той изрече и задоволството си от наличието на доста възпитаници от двете учебни заведения в града. На церемонията участва и Боян Минков, който е купил родната къща на Виден Табаков в село Стакевци и има желание да я реставрира и трансформира в музей.
Изложбата ще може да се види до 22 януари. Тя ще бъде показана по-късно в Пловдив и други градове на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР