Доктор Марко Виньоли завършва медицина в България и обича много

...
Доктор Марко Виньоли завършва медицина в България и обича много
Коментари Харесай

Италиански лекар, учил у нас, разказа страшни неща за страната му

Доктор Марко Виньоли приключва медицина в България и обича доста страната ни. Днес ориста го слага на първа линия в битката с COVID-19 в родната му Италия. Той мечтае за това още веднъж да живее в българския си дом, предава bTV.

„ Бъдете мощни, мощни, мощни. Лекарите в България са доста положителни “ - това обръщение насочи той към българите.

През 2012 година Марко Виньоли идва в България като студент в Медицинския университет в София. Живее в София 6 години, пропътува цялата ни страна.

Благодарение на знанията от България, през днешния ден е доктор в незабавното поделение в болница в Падуа.

Снимка: btvnovinite.bg
За последните два месеца през ръцете и сърцето му са минали повече от 1000 инфектирани пациенти с ковид. Срещата с всеки един от тях е извънредно сложна за Марко.

„ В Италия в този момент обстановка не е доста лесна, тъй като имаме доста пациенти. Имаме инфектирани близо 950 000, само че това са единствено тези, създали тест, само че от моя опит има инфектирани без признаци или с малко признаци и са над 3 милиона. Нашите болница са цялостни от пациентите в този момент “, споделя Марко Виньоли.

Марко споделя, че усеща втората вълна с цялостна мощ. И макар, че не е толкоз тежка като първата - жертвите са доста, в това число и доста лекари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР