Доктор Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, който придоби широка

...
Доктор Антъни Фаучи, главният инфекционист на САЩ, който придоби широка
Коментари Харесай

Водещият американски инфекционист д-р Антъни Фаучи напуска Белия дом

Доктор Антъни Фаучи, основният инфекционист на Съединени американски щати, който закупи необятна популярност и стана обект на редица нападки, заяви, че през декември ще приключи работата си за федералното държавно управление след повече от пет години работа, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.

Фаучи, който е основен медицински консултант на президента Джо Байдън, понастоящем оглавява Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и лабораторията по имунорегулация към него. Той беше водеща фигура в битката на федералните управляващи с вируса на ХИВ/СПИН и други инфекциозни заболявания още преди експлоадирането на коронавирусната пандемия.

" Ще напусна тези постове през декември тази година, с цел да пристъпя към идващия стадий от кариерата си ", съобщи Фаучи, като добави, че да заема тези позиции е е било най-голямата чест за него в живота му.

Байдън оцени работата на Фаучи с думите: " Независимо дали сте го срещали онлайн или не, с работата си той се докосна до живота на всички американци. Изказвам моята най-дълбока признателност за публичната му работа. Благодарение на него Съединени американски щати са по-силни, по-гъвкави и по-здрави ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР