Доколкото знам състоянието на премиера е стабилно, колегите от ВМА

...
Доколкото знам състоянието на премиера е стабилно, колегите от ВМА
Коментари Харесай

Проф. Балтов разкри състоянието на Борисов и каза защо Радев трябва да е под карантина

 " Доколкото знам положението на премиера е устойчиво, сътрудниците от ВМА ще го лекуват ". Това разгласи шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов в предаването " Здравей, България ".

Той разяснява и свалената от РЗИ-София карантина на първите мъже в страната.

" Виждате, че 5 дни от събитие до събаряне на карантината не са задоволителни. Минимум 7 до 10 дни. Даже карантината би трябвало да е 10 дни за всички контактни от първа линия ", разяснява проф. Балтов. " В рамките на 5 до 7 дни признаците може да се скрият, да не ги хване даже PCR тест ".

" Президентът ще се окаже, че е контактен от първи ред на президента Дуда, съгласно мен би трябвало да е в 10-дневна карантина. Това е мое персонално здравно виждане ", съобщи проф. Балтов.

Плановият банкет в " Пирогов " е изцяло неразрешен, тъй като клиники " гърмят " с Коронавирус. В момента към 60 души от личния състав са интензивно заболели. От началото на епидемията общо към 300 души от личния състав на " Пирогов " са били инфектирани.

Проф. Балтов призна, че лекари с по-лека симптоматика от първа линия не престават да работят, тъй като няма кой различен да работи.

" Забранил съм приемът за планови интервенции от 23-и. На плановите пациенти им се прави PCR тест до 24 часа. В последните две седмици следим дифурзно разпространяване на Ковид-19. Много от тях влизат в инертен интервал. PCR пробата не ги хваща, оперираме ги и след това те демонстрират признаци и болничното заведение става клъстер ", сподели той.

" Преди 10 дни едно поделение към този момент " изгърмя по този начин ". От през вчерашния ден имаме проблем в травматологията. Днес детайлно ще забележим по какъв начин да разпределим пациентите и кой от личният състав е болен. Това дифузно разпространяване, което влиза в болничното заведение, заразява хората, които лекуват ", сподели Балтов.

Той съобщи, че на ден по 47 медицински лица се заразяват от Ковид, което е висока цифра. По думите му сега " Пирогов " разполага със 75 кревати за приблизително тежки случаи и 22 кревати в реанимация. " Ще увеличим с още 30 кревати местата за приблизително тежки случаи и с 15 в реанимация ", сподели той.

Шефът на " Пирогов " разяснява и случая на издъхналия пред прага на дома си мъж в Плевен, който е бил върнат от лечебно заведение, макар тежкото си положение, тъй като нямал разполагаем ПСР тест: " Човек, който е с дихателна непълнота наложително би трябвало да бъде признат в болница, а къде ще бъде ситуиран, до момента в който му излезе ПСР теста, е работа на управата на болничното заведение. Човек с дихателна непълнота не може да бъде връщан ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР