Доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсвания и изземвания

...
Доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсвания и изземвания
Коментари Харесай

Гешев съобщи, че се претърсват два кабинета в президентството

Доколкото съм осведомен, се организират дейности по претърсвания и изземвания в два кабинета в постройката на президентската институция. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Габрово, където сега тече профилирана акция против битовата престъпност.
Единият кабинет се употребява от консултант на президента, а другият се употребява от негов секретар, заяви още Гешев, представен от bTV. Тези дейности са по две досъдебни производства - едното е по произвеждане, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото произвеждане се следи от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за незаконно съдружие за търговия с въздействие (бел. ред. – производството, обвързвано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), сподели още обвинител номер едно.
По-рано стана ясно, че прокурори са влезнали на " Дондуков " 2. Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президента. Автомобилите са паркирани тъкмо против постройката на Министерския съвет. На място дойде и бус на „ Бюро по отбрана ” към прокуратурата.
Припомняме, че през вчерашния ден президентът Румен Радев направи изказване пред медиите, в което уточни, че участвалите в случая в парк " Росенец " охранители са чиновници на НСО.
В ход е служебна инспекция. Отдавна заявих, че господата Делян Пеевски и Ахмед Доган не би трябвало да се охраняват от НСО, само че това зависи от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Бойко Борисов, разяснява още Радев. „ Допълнително охраняваните лица се дефинират от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание “, добави той.
Знаете, по вода в региона на " Летните сараи " на Доган в парк " Росенец " дойде преди два дни съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Последва конфликтна обстановка с охранителите на място, а един от тях даже захвърли донесения от Иванов народен трибагреник.
Междувременно прокуратура продължава досъдебното произвеждане, обвързвано с предприемача Пламен Бобоков. По него към този момент бяха разпитани самият Бобоков, министър председателят Бойко Борисов, както и секретарят по правни въпроси на Румен Радев, Пламен Узунов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР