Доколкото разбираме, Медицинският съвет е изпълнил своята работа и е

...
Доколкото разбираме, Медицинският съвет е изпълнил своята работа и е
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Да си следваме водачите, а не Румен Радев и специалисти по вируси да ни разколебават

„ Доколкото разбираме, Медицинският съвет е извършил своята работа и е основал наличен артикул за нас лекарите. Не бива обществото да бъде разколебавано, както направи Румен Радев с изявлението си. В изключителна обстановка би трябвало да си следваме водачите. Не би трябвало да слушаме всички " експерти " по вируси, които внезапно се появиха “. Това сподели някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков.

„ Цифрите приказват, че може би сме на последно място по смъртност в Европа “, разяснява работата на своя шеф във ВМА ген. Мутафчиски – Ненков.

„ Мой другар ми изпрати фотография от болница в Манхатън, на която се вижда по какъв начин медицинските сестри са си поставили чували като защитни средства. Във ВМА нямаме към този момент проблем с защитните ограничения. Генералният смисъл на ужасните ограничения, които съблюдаваме е да може тежко болните да нарастват постепенно и лечебните заведения да може да ги одобри, а не лекарите да избират кого би трябвало да интубират. Ще имаме сигурно медицински загуби, които не мога да кажа каква. Но нашата смъртност е прекомерно дребна по отношение на инфектираните. Хората нормално се оплакват от неща, които не са свързани непосредствено с лекуването на техен непосредствен или потърпевш “, сподели още доктор Ненков.

„ Никога нашата страна не е имала стратегически взор за развиването на опазването на здравето и ще става по-зле. Лекарите и сестрите постоянно са били нужното зло. Когато човек става доктор, прави своя избор и ще се сблъска със гибел и с заболявания. Отказът да лекуваш и да напускаш не е хубаво “, сподели още някогашният здравен министър. /faktor.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР