Доколкото ми е известно, бившият директор на Мирослав Боршош ще

...
Доколкото ми е известно, бившият директор на Мирослав Боршош ще
Коментари Харесай

Тома Биков: Целта на колегите в комисията за НДК е да правят панаир

Доколкото ми е известно, някогашният шеф на Мирослав Боршош ще бъде поканен на чуване в парламентарната комисия за НДК дружно с други предходни ръкодовители на Националния замък на културата. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия депутатът от НДК Тома Биков. Нашето държавно управление смени Боршош, а служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и зам.-председател на Българска социалистическа партия Деница Златева през трите си месеца мандат уволнява борда на шефовете на НДК и оставя Боршош. Тя го освобождава от отговорност, съобщи Биков.

Целта на сътрудниците в тази комисия е да вършат панаир. Голямата цел е да се сътвори чувство за някакво разлюляване – нещо, което ние няма да позволим. Има си съответните органи за инспекция на случая – ДАНС, прокуратура, акцентира Тома Биков.

Депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев попита за какво, откакто бе отхвърлен Боршош, той беше върнат на поста от премиера Борисов. " Ще ми бъде забавно да задам на Боршош въпроса кой му оказва напън. Не може да има министър, който излиза и споделя, че е желал бизнес проект от сдружение, на което е принципал, а той му е отхвърлен. Оказа се, че подобен е бил казусът с Томислав Дончев, уточни Бойчев. Радвам се, че беше възприето нашето искане да бъдат изслушани и изпълнителните шефове и членовете на борда на шефовете на НДК от 2016 година ", съобщи социалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР